Berlin Packaging breidt zijn aanwezigheid in Noord-Europa uit met de overname van Vinkova, een Nederlandse onderneming die marktleider in glazen verpakkingen is

by Vincap in Dutch

De overname versterkt het aanbod van glazen verpakkingen in heel Noord-Europa

MILAAN, 8 oktober 2020 – Berlin Packaging, toonaangevend leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen, heeft  de overname  van verworven op 6 oktober Vinkova B.V.een belangrijke leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken die gevestigd is in Bussum, Nederland.

Met meer dan 50 jaar ervaring biedt Vinkova een grote keuze aan producten en maatwerkoplossingen voor een brede klantenkring op de Nederlandse markt, met een solide knowhow in de sector en een sterke relatie met de grootste glasfabrikanten in Europa.

De strategische toetreding van Vinkova betekent voor Berlin Packaging de completering van het aanbod op de Nederlandse markt, dankzij integratie met de innovatieve plastic en metalen verpakkingsoplossingen en sluitingen die al sinds 2019 in de regio worden verhandeld.

Berlin Packaging is een wereldwijde speler die verpakkingsoplossingen en -diensten levert aan klanten van allerlei aard, in de hele wereld en in alle industriesectoren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Noord-Amerika, waar het sinds 1898 actief is, en heeft een snel groeiende wereldwijde voetafdruk met meer dan 130 vestigingen over de hele wereld.

Vinkova is de achtste overname in Europa sinds 2016. Door deze overname zullen klanten en leveranciers van beide bedrijven aanzienlijk profiteren van de gecombineerde activiteiten van Europa’s grootste verpakkingsdistributeur. 

Vanaf heden kunnen de klanten van Vinkova ook gebruik maken van de exclusieve ontwerp- en innovatiediensten van het Bruni Glass Innovation Center in Italië en Studio One Eleven in de Verenigde Staten.

“We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Berlin Packaging-familie en hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe samenwerking enorme voordelen zal opleveren voor onze klanten, leveranciers en medewerkers”, aldus André Rombout, Vinkova’s directeur. “We zijn een solide bedrijf en zullen nog sterker worden.”

“Dit is fantastisch nieuws voor ons bedrijf, maar ook voor al onze relaties”, laat Ruben van der Zouw, de commercieel directeur weten. “Zij kunnen vanaf nu gebruik maken van alle mogelijkheden die de Berlin Packaging group biedt. We hebben er als Vinkova team ongelooflijk veel zin in”, 

“De overname van een solide leverancier van glazen verpakkingen in de levensmiddelen- en drankensector stelt ons in staat om de aanwezigheid van Berlin Packaging op de Europese glasverpakkingsmarkt verder uit te breiden door het assortiment van glazen en plastic producten en sluitingen aan te vullen – benadrukt Paolo Recrosio CEO van Berlin Packaging Europe – en biedt ons enorme zakelijke mogelijkheden ter bevestiging van de geldigheid van onze strategie en de consistentie van ons project.”

“Naast het consolideren van onze positie in Noord-Europa, geeft deze overname ons de mogelijkheid om alle soorten klanten en marktsegmenten te ondersteunen door onze zakelijke relaties te versterken en diensten van de hoogste kwaliteit aan te bieden”, aldus Bill Hayes, CEO en voorzitter van Berlin Packaging

In volledige overeenstemming met de overnamestrategie van Berlin Packaging zullen het personeelsbestand en de structuur van Vinkova niet worden gewijzigd: alle medewerkers blijven bij het bedrijf, wat de groei- en ontwikkelingsdoelstellingen in Europa bevestigt.

Berlin Packaging

Berlin Packaging is de enige Hybrid Packaging Supplier® die gespecialiseerd is in de levering van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen. Het bedrijf levert jaarlijks duizenden artikelen aan klanten in elke sector, samen met verpakkingsontwerp en -design, financiering, consulting, opslag en logistieke diensten. Berlin Packaging biedt de beste diensten voor productie, distributie en verhoogde winstgevendheid. Zijn missie is om de economische prestaties van zijn klanten te laten groeien door middel van zijn verpakkingsproducten en -diensten. 

Meer informatie is beschikbaar op de site BerlinPackaging.com.

Persdienst

Comments are closed.

Vincap B.V. Has merged into Berlin Packaging Netherlands B.V.

 

You will automatically be redirected to the new website

Or if you do not wish to wait click the button below